Idén is lesz TeSzedd!, hamarosan indul a jelentkezés

|

Tavaly 650 oktatási intézmény vett részt a közösségi szemétszedésben.

Idén már tizedik alkalommal szervezik meg az egyre népszerűbb TeSzedd! hulladékgyűjtő akciót. A program tavaly már 90 ezer résztvevőt vonzott 1900 önkéntes csoportban, akik 1500 helyszínen összesen 3000 tonna szeméttől tisztították meg az országot.

A jelentkezők között 650 oktatási intézmény és 272 államigazgatási szerv képviseltette magát, de az utóbbi években látványosan megugrott a lakossági önkéntesek száma is. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) nemrég bejelentette, hogy az idei akció május 2. és 8. között kerül megrendezésre, az érdeklődők pedig április 24-én, 18 óráig regisztrálhatnak a szelektalok.hu weboldalon.

A hulladék elszállításáról és a gyűjtéshez szükséges eszközökről idén is az ITM gondoskodik, ez utóbbinál változás az eddigiekhez képest, hogy az eszközöket nem postai úton, hanem személyesen tudják majd átvenni a koordinátorok.

Az ITM egyúttal azt is közölte, hogy nemrég megújult az illegális lerakók bejelentését fogadó Hulladékradar alkalmazás, amit eddig több mint 23 ezren töltöttek le és a segítségével már közel 70 ezer tonna hulladékot szállítottak el. A Kormányzati Informatikai Fejlesztési ügynökség által készített alkalmazást iOS-re innen, Androidra pedig innen lehet letölteni.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.